Polish caroserie/faruri

Polish-ul auto este o acțiune în urma căreia se lustruiește suprafața lacului. Lustruirea se realizează cu substanțe profesionale, abrazive și nonabrazive. Substanțele au rolul de a îndepărta defectele și zgârieturile prin acțiunea acestora asupra lacului.

Polish-ul abraziv “șlefuieste” din lacul mașinii până se îndepartează defectele, zgârieturile. Lacul are o anumită grosime, de aceea mașina se poate polisha de un număr limitat de ori. Procesul de polishare se realizează în mai multe etape în fucție de gravitatea defectelor din stratul de lac.

Daca suprafața lacului nu prezintă zgârieturi se poate face un polish nonabraziv pentru ai da un luciu, și se poate aplica o ceară pentru a proteja stratul de lac.

Farul este supus factorilor de mediu extern dar și în multe cazuri structura din care este făcut farul îmbătrânește și apar crăpături în structura lui iar într-un final claritatea farului scade considerabil ce împiedică vizibilitatea pe timp de noapte. Suprafața afectată se poate remedia printr-un polish de faruri ce se execută prin șlefuire cu hârtie abrazivă de diferite granulații, în mai mulți pași.